Теория на конспирацията: „Лидер“ дава гласове на Бареков, Ковачки получава Общинска банка в замяна

Юлиан Христов 17 април 2014 в 19:02 10046 16

Сложна теория на конспирацията, свързана с аферата със задържания във Франция кокаин и общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, разви ген. Атанас Атанасов от ДСБ.

Тезата му е, че кокаиновата афера и замесването на името на Алексиев, който председателства финансовата комисия в Столична община, цели „връщане на контрола“ над Общинска банка. Атанасов обясни, че с мероприятието се цели отстраняването на определени играчи, като в замяна „схемите за купуване на гласове от „Лидер“ отиват в партията на цензурата“.

Теорията си генералът разказа най-напред в Би Ти Ви, а след това уточни пред OFFNews, че крайната цел на мероприятието е преливане на гласове от партия "Лидер" към "партията на цензурата".

„Става въпрос за много функционално активно мероприетие, което има много цели. Една от тези цели е да се създаде обстановка за връщане контрола на банката, а пък за сметка на това, схемите за осигуряване на гласове, които ползваше „Лидер“ на предни избори, да бъдат сега използвани за партията на цензурата“, обясни Атанасов.

В аферата със задържания кокаин във Франция не може да бъде направена пряка връзка с България. Според него скандалът се раздухва по „изпитан метод за манипулиране на общественото мнение, което се пуска през определени медии, започва да се търкаля и да обрасва с определена информация“, каза ген. Атанас Атанасов по-рано пред bTV. Според него МВР и службите се използват за политически цели, като с репресиите сегашното правителство изпреварва предходното.

„Нямам нищо общо с тези неща. Пари за купуване на гласове нямам“, коментира пред OFFNews Николай Бареков, в отговор на твърденията на ген. Атанасов. Лидерът на "България без цензура" обясни, че не е очаквал подобно поведение от генерала, който го е молил за „десетки услуги като депутат“. „Не една или две услуги, да го подкрепям в атаки срещу него“, уточни Бареков.

„В българската политика вече се стигна дъното. Малко повече достойнство няма да е излишно на никого. За мен е обидно генерал Атанасов да пада до там, за да защитава този, който го изгони от службите на времето, защото обслужвал интересите на Иван Костов“, каза Бареков, като уточни, че има предвид Бойко Борисов.

„Твърдя, че разследването на „Кокинови крале“ ще стигне до Бойко Борисов“, каза още Бареков и обясни, че парите от наркотрафика са препирани през Общинска банка със знанието на Борисов.

Преди дни вътрешният министър Цветлин Йовчев, след изслушване във вътрешната комисия, обясни, че претърсването в офисите на Орлин Алексиев са били напълно основателни. В същото време имало основателни подозрения, че лицата, свързани с разследването "Кокаинови крале" имат връзка и с кокаина, задържан при съвместната операция във Франция. 

По повод проверките, които МВР и прокуратурата извършиха в офисите на Алексиев, както и в самата Столична община и Общинска банка, министърът заяви, че те нямат нищо общо с разследването на наркоканала.

През февруари във Франция бе разкрит камион натоварен с автомобилни гуми, пълни с 1400 кг. кокаин. Камионът идвал от Южна Америка от участие в ралито Париж-Дакар. Малко след това започнаха обиските в дома и офисите на общинаря Орлин Алексиев - наш участник в ралито.

През лятото на 2012 г. Евелин Банев - Брендо беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале", като беше подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. През юли миналата година Банев беше осъден в Италия на 20 г. затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!