"Танковете на НАТО у нас са като парите на жена ви, Путин е непредсказуем"

OFFNews 03 юли 2015 в 08:57 8485 41

Танковете на НАТО у нас ще гарантират спокойствието на българина. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси, като подчерта, че това не е чужда, а съюзническа техника. 

Соломон Паси сравни ситуацията със семейния бюджет. Парите на жена ви са общи, вашите - също, в семейството, една кутия цигари да си купите, половината е на съпругата ви според законите у нас, обясни Паси по бТВ. Той допълни, че договорите ни с НАТО са перфектни като предбрачни. 

"Имаме договор за обикновените въоръжени сили в Европа, според който България има право на над 1000 танка на своята територия. Ние сме далеч под този определен от договора минимум. Така че това, което в момента трябва да кажем на американците, е: ”Пратете ни не 14, пратете ни 1400 танка”, каза още Паси. 

"Ние имаме прекрасни предбрачни договори с НАТО – първо договорът, според който влязохме в НАТО през 2004 година, след това е Северноатлантическият договор, след това подписахме със САЩ, през 2003 година започна този процес, когато го инициирах с Колин Пауъл, договор за българо-американските военни съоръжения, които сега са в Ново село и в Безмер. Договорът след това беше подписан от БСП, от министър Калфин като външен министър на България, аз бях председател на външната комисия и го ратифицирахме в парламента по начина, по който той беше подписан. Тези два договора много добре определят нашите отношения със съюзниците, категоричен бе Соломон Паси.  

Той определи президента на Русия Владимир Путин като непредсказуем от западна гледна точка и подчерта, че може в даден момент да каже: отивам да защитя сънародниците, които са си купили имоти в България, защото те се чувстват застрашени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!