Съдът оправда Бареков за това, че нарекъл Борисов "тъп"

OFFNews 10 октомври 2014 в 17:48 8195 11

Софийският районен съд оправда Николай Бареков по дело за обида, заведено от Бойко Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ даде на съд лидера на ББЦ за това, че на 19 октомври 2013 г. в предаването „Дик OFF” по Нова телевизия, Николай Бареков е отправил сериозна обида към него, като е заявил: "..ми той е тъп, той по принцип е тъп”. Бареков е казал още, че Борисов е собственик на Нова телевизия и на футболен клуб „Левски”, което според тъжителя, представлява явна демонстрация от страна на подсъдимия, да го компрометира и да унизи честта му.

От съда Борисов поиска да обществено порицание и глоба в размер на 10 000 лева. Съдия Николай Василев обаче приел, че за да бъде довършено престъплението „обида”, то тя трябва да бъде възприета лично. По делото категорично е установено, че Бойко Борисов не е гледал лично предаването на 19 октомври 2013 г., а е чул преразкази на интервюто с Бареков от свидетелите по делото, които сами сочат в показанията си, че са му преразказали почти всичко.

Възможно е Борисов да е възприел запис на предаването на 20 октомври, но тази дата не е изрично посочена в тъжбата, която определя предмета на делото. Безспорно думата „тъп” е обидна, но тъжителят не е чул лично подсъдимия да я изрича, защото не е бил в студиото, нито я е възприел лично, гледайки предаването на посочената в тъжбата дата (19 октомври), тъй като е бил самолет на път за България, се казва в решението на съда.

Поради това, съдът прецени, че не е налице престъпление и оправда Бареков.

Частният тъжител Борисов трябва да заплати разноските за експертизи по делото в размер на 355 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!