"Строителните войски дисциплинираха ромите"

ОFFNews 01 юли 2015 в 18:58 2065 6

Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов не е съгласен, че ако Делян Пеевски се махне от ДПС, партията ще стане удобен политически партньор, както и не поддържаме мнението на ДСБ, че бетонът трябва да бъде разбит с глава.

Герберът заяви пред bTV, че не разглежда декларацията на Валери Симеонов като ултиматум, а като начин за трупане на популярност и че Патриотите и ГЕРБ работят добре и в сериозен консенсус. Същото се отнася и за Реформаторския блок.

"Имаме общи теми за битовата престъпност, изборното законодателство, за политики и това, което успяхме да постигнем е резултат от максимални усилия", изброи Цветанов.

Въпреки това на 2 юли ще има среща между Борисов, Цветанов, Симеонов и Красимир Каракачанов, на която ще бъдат изяснени отношенията между ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Според Цветанов напрежението в Гърмен се дължи на наближаващите местни избори, които вадят на показ отколешни проблеми.

„По-рано имаше много ясни правила, Строителни войски, където ромите формираха трудови навици. Сега трябва да се върнат ромските деца в училищата и да има интегриран подход. Трудовите войски към днешна дата не били вариант обаче”, коментира той.

Бившият вътрешен министър изтъкна, че ромите са сред най-активните гласоподаватели, тъй като са с нисък социален статус и възможност за купуване на вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!