Страхил Ангелов към надраскалите ПСА: Вие сте болни хора

Ивайло Анев 11 септември 2014 в 09:09 9784 21

Страхил Ангелов

Социалистът и бивш депутат от БСП Страхил Ангелов определи като "болни хора" тези, които надраскаха Паметника на Съветската армия в София.

"Хората в света имат култура и не поругават паметниците си. Вие какъв паметник искате - на Адолф Хитлер ли? Паметници на Съветската армия има и във Виена, но там хората ги уважават", заяви социалистът в интервю за bTV тази сутрин.

Според него драскането на паметници било "PR акция" с цел предизборна агитация.

Марта Георгиева е кандидат за депутат от Реформаторския блок в 24 МИР в София.

"Аз мисля, че Марта става в 3:00 ч. посред нощ да драска по паметниците, за да я дават по телевизията", каза Ангелов.

"Това не е паметник на Сталин, а е в памет на жертвите на фашизма. Помислете, преди да го поругаете", обърна се той към Марта Георгиева, която беше задържана пред Паметника на Съветската армия, след като написа „Окупатори“ на няколко места в основата на Паметника. 

Георгиева, която също беше в телевизионното студио, отговори, че паметникът трябва да бъде премахнат, защото Съветската армия е окупационна за българската държава.

"Не е престъпление да напишеш международно признат правен факт за Съветската армия. Ние просто написахме "Окупатори" и това е историческата истина. МВР се държи като репресивен орган от времето на комунистическия режим", коментира Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!