Стефан Константинов отказа да оглави листа на Реформаторския блок

Ивайло Анев 22 август 2014 в 11:59 4417 0

Д- р Стефан Константинов

Здравният министър от кабинета на Бойко Борисов д-р Стефан Константинов отказа да води листата на Реформаторския блок в Кюстендил. 

Това обяви самият Константинов чрез профила си във Facebook, като допълни и че не планира да се кандидатира за депутат. 

Истина е, че сериозно мислих какъв да бъде отговорът ми, защото няма да крия, една голяма част от мен следи процесите и се вълнува от случващото се в обществото. А политиката е сериозен инструмент да подобрим нещата в страната и Народното събрание има първостепенни функции в това отношение. Въпреки това отказах предложението заради професията ми, която за съжаление не толерира честите „излизания“ от нея, написа д-р Константинов.

Според него е невъзможно да се съчетаят работата на лекар и на депутат.

“След труден размисъл (и все още разкъсван от съмнения и страсти) отказах номинацията. Надявам се и силно желая в следващото Народно събрание да има сериозно представителство от Реформаторския блок, защото сред тях има умни хора, които уважавам. Убеден съм, че без тяхно участие в законодателната (а и изпълнителна!) власт нищо по-различно няма да се случи от видяното (и сякаш бързо забравено!) през последните години. Но трябва да се търсят идейни мостове, а не партийни барикади”, обясни бившият здравен министър.

Д-р Константинов посочи, че настоява да не бъде приеман като човек, който бяга от битките, или луд, отказващ се от възможността за прилична заплата и четиридневна работна седмица.

Малко след като Константинов обяви решението си, лидерът на ДСБ Радан Кънев му отговори: „Един честен човек, и едно честно решение, което ме натъжава, но чудесно го разбирам. Благодаря на Стефан Константинов за подкрепата. Неговото мнение по здравните теми ще бъде винаги важно и полезно за РБ“, коментира Кънев.

Д-р Стефан Константинов беше третият по ред здравен министър в правителството на ГЕРБ. Константинов подаде оставка след скандал с цените на лекарствата. Той беше заменен от Десислава Атанасова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови