Станишев: Защо има истерия за Пеевски, а не за сикаджията Борисов?

OFFNews 17 април 2014 в 13:02 5744 33

Сергей Станишев

"Пак се създава опит за истерия, а всъщност става въпрос за избори и всичко е в ръцете на гражданите”.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира в Бургас номинацията на Делян Пеевски от ДПС за депутат в Европейския парламент, съобщи "Дарик".

Вероятно причина за този коментар е и изказването на лидера на социалистите в Европейския парламент Ханес Свобода, че е много изненадан от номинирането на Делян Пеевски за евродепутат.

По думите на австрийския евродепутат, макар и партийна, а не правителствена, тази номинация е трудно обяснима, като се има предвид колко шум се вдигна и пред какви затруднения се изправи кабинетът, когато същия човек беше определен за шеф на ДАНС.

"Защо не им беше проблем, че България беше представлявана от Борисов - бивш сикаджия, като министър-председател, Слави Бинев беше евродепутат", попита Станишев.

Така че малко по-полека, всичко е в ръцете на гражданите, призова лидерът на БСП и ПЕС.

На "открито" заседание (бяха поканени отбрани медии) на ДПС вчера бяха обявени кандидатурите за листите на партията по района. Пеевски е вторият най-желан кандидат за евровота. ДПС ще обяви днес листата си и със сигурност в челната тройка ще е Делян Пеевски. Очаква се партията да спечели три места в Европарламента.

Ползата на ДПС от изпращането на Пеевски в Брюксел ще е, че ще запълнят мястото му в българския парламент с човек, който ще идва на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!