Станишев: Ако поляците и унгарците се притесняват от Русия, за нас тя е освободител

OFFNews 12 април 2014 в 19:19 6597 35

Сергей Станишев

"Ако поляците, унгарците и прибалтийците имат основания да се притесняват от Русия, за нас тя носи друга символика, защото Освобождението на България идва с цената на много руски войни". Така коментира случващото се в Украйна лидерът на БСП Сергей Станишев, на среща с партийния актив в Белоградчик, предаде БГНЕС.

Председателят на БСП повтори, че левицата има стабилна позиция, произтичаща от националния интерес и е против икономически санкции за Русия, защото все още помни Югоембаргото, от което България е пострадала сериозно.

„Евроизборите ще дадат силата за правителството – да продължи това, което е започнало“, каза днес Станишев. Той посочи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иска да спечели изборите, за да призове кабинета да си подаде оставката.

"Колко българи искат Борисов и Цветанов да се върнат на власт?", запита Станишев и посочи, че това е залогът на предстоящия вот.

Той направи пламенно обръщение към жителите на Северозападна България. "Всички преживявате упадъка на Северозападния регион и това е тежката реалност. Бях много възмутен през изминалата година, когато в ЕС се договаряха парите. Тогавашният министър-председател на България не използва възможността да изтъргува нещо допълнително за своите изостанали региони, а такива пари получиха Унгария, Гърция, Италия, Испания. Дори богата Германия получи допълнителни пари за своите изостанали региони, а само България не бе поставила условия и не бе поискала допълнителни средства“.

„Възстановяваме справедливостта в Северозападна България“, каза Станишев днес по-рано във Видин и посочи, че правителството на Пламен Орешарски е заделило 14 милиона лева за проекти в района (от „публичната инвестиционна програма“ с общ бюджет около 500 милиона лева – бел.ред.).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!