Софиянски: Гъркът в криза е по-добре от българина при Борисов

OFFNews 05 юли 2015 в 10:32 14069 56

Гъркът в криза е по-добре от българина при Борисов. Урокът, който трябва да вземем от съседката ни, е изключителното ефективно използване на привлечените средства, което очевидно Гърция не е направила, за да е в това положение.

Това обяви Стефан Софиянски пред Нова телевизия.

Според Софиянски неефективното използване на средства е факт и в България. Ние в момента имаме две нулеви години - не сме усвоили нито евро и затова не можем да осигурим икономически растеж, посочи той.

"Позицията на гръцкото правителство лично мен като икономист ме дразни. Това самочувствие на основата на една обществена подкрепа, но на малко визия как да се излезе от кризата не е полезно", допълни Софиянски.

По думите му референдумът е стъпка към задълбочаване на кризата, а не към излизане от нея. Това е бягство от отговорност. Аз винаги съм казвал, че референдумът е инструмент на слабите политици, каза той.

Нашите управляващи са безпомощни и мързеливи и са оставени да се влачат по течението. Те следват проблемите, а не се борят да ги предотвратят, коментира Софиянски.

Той е категоричен, че най-слабото звено в правителството е премиерът Бойко Борисов, защото знае по-малко от министрите си.

Бившият столичен кмет коментира и ситуацията с КТБ.

Политиците са изключително виновни за КТБ, а не толкова банковата система. Тя беше банка и на Станишев, и на Борисов. Очевидно някакъв конфликт на високо ниво между политическите сили доведе до фалирането й, допълни Софиянски.

Според него КТБ е можело да бъде спасена, но това не е направено, защото закриването й е най-лесният начин да се прикрие какво се е случвало в нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!