Симеонов: Точките, срещу които скача шефът на ЕНП, вече бяха приети от ГЕРБ

OFFNews 29 октомври 2014 в 20:27 6540 18

Валери Симеонов

Двете точки в програмата, които според лидера на ЕНП Жозеф Дол са неприемливи, бяха приети от ГЕРБ на предишни срещи. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

"Програмата на Патриотичният Фронт е близо 90% съгласувана с тази на ГЕРБ", допълни той в ефира на БНТ. 

Двете точки, за които говори Дол, са децата до 6 години задължително да знаят български език и в Южна България да бъдат разположени бази с ракети земя-земя.

„Никой не го оспори. А днес изведнъж станаха препъни-камък, но няма драма в това. Ние се интересуваме единствено от изпълнението на нашата програма. Дали ще я прави ГЕРБ, дали БСП, за нас няма никакво значение", коментира Симеонов.

Позицията на Бойко Борисов, изказана днес, е заради посещението на Дол. Тази вечер Жозеф Дол излита. Ще видим довечера, утре, вдругиден, позицията на Борисов може да се промени, коментира Симеонов, като нарече поведението на лидера на ГЕРБ "недостойно за държавник". 

Жозеф Дол няма работа да се меси във вътрешните работи на една суверенна държава, членка на ЕС. Лидерът на ЕНП трябваше да получи жълт картон от президента, каза Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!