Сидеров поиска френският посланик да бъде екстрадиран от България

OFFNews 12 декември 2014 в 17:16 9425 36

Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска Народното събрание да излезе с декларация срещу намесата на чужди чиновници във вътрешните работи на България.

Той обяви това по повод изказването на посланика на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан, който в ефира на национална телевизия остро разкритикува съдебната ни система и обвини български съдия в корупция.

„В България наблюдавам вече 20 години мазохизъм. От 20 години посланици на чужди държави проявяват недопустимо за дипломацията поведение у нас и не получават никаква реакция. Тези дни посланикът на Франция си позволи да каже, че български съдия е осъдил неправомерно.

Помислите си какво ще стане, ако български посланик в Париж каже, че някой си френски съдия е отсъдил неправомерно в еди кое си дело. Колко точно дни ще му дадат да напусне страната като персона нон-грата? И дали няма да бъде подведен под отговорност?“, попита от парламентарната трибуна Сидеров.

Той недоумява защо у нас няма реакция и защо на френския посланик непрекъснато му се дава трибуна.

Според Сидеров изявленията на Ксавие Кабан са абсолютно недопустими за дипломацията, но въпреки това се посрещат безкритично както от медиите, така и от политическата класа.

„Няма и никаква реакция от НС. Като лидер на партия "Атака" предложих с отворено писмо до медиите външният министър да предяви нота във френското посолство за недопустимото поведение на този човек“, заяви още Сидеров.

По думите му същият посланик се е намесвал грубо няколко пъти във вътрешните работи на България, включително и по време на избори.

„Той беше посочил за коя партия да се гласува, за коя не. Добре помня това негово изявление по една от телевизиите преди евроизборите. Този човек непрекъснато излиза и казва кой е добър и кой е лош в България“, продължи Сидеров.

Според националиста посланиците у нас на Англия, Германия, САЩ и други държави също се месят в българските вътрешни работи и не получават реакции, за съжаление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!