Сидеров: Френският посланик да си тръгне с мир, за да не го изгоним с камъни

Ивайло Анев 15 декември 2014 в 18:54 4749 23

Ксавие Лапер дьо Кабан и Волен Сидеров

Поведението на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан прекрачи всички граници и надхвърли добрия тон спрямо страната ни. Именно заради негово поведение аз поисках да бъде обявен за персона нон грата, след което да бъде екстрадиран от страната ни.

Така лидерът на Атака Волен Сидеров коментира думите на дьо Кабан, че в българската съдебна система има "гнили ябълки".

Той добави, че дьо Кабан се изживява като надзирател на съдебната ни система и призова посланикът да си тръгне с мир, докато не го е изгонил народът с камъни.

В конкретния случай, в който се намеси, става дума за корпоративни интереси, а посланикът се показа като лобист. Това не е първият подобен случай, посочи Сидеров.

Според лидера на Атака е недопустимо чужд посланик да посочва с пръст и да се бърка в съдебната система, особено когато делото е между две инстанции.

Лидерът на Атака попита защо посланикът на Китай не прави такива неща и сам си даде отговора: „Защото има дълголетна култура. А френският посланик да не се изявява като наставник, че и да държи такъв тон. В целия казус има и нещо цинично, след като правосъдният министър взе че му благодари.”

Сидеров прогнозира, че ни очаква по-лош етап в живота ни предвид заемите, които взимаме. „Стягане на коланите. Това ни чака. Днес анализ пак показва, че ние сме най-бедните в Европа. Защо Франция не се загрижи веднъж за това, а?”, пита Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!