Сидеров: Управляващата коалиция вкарва България във война

Нели Чолашка 23 януари 2015 в 13:51 5360 25

Волен Сидеров

„Коалицията Борисов-Костов-Кунева-Касим Дал-Симеонов-Каракачанов-Първанов в момента вкарва България във война."

Това обяви в декларация в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Днешната реч на националиста беше посветена на посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, срещу което хората на Сидеров протестираха вчера.

"И помнете ми думата, един ден тя (управляващата коалиция) ще отговаря така, както са отговаряли народни представители, министри и премиер-министри пред народен съд преди няколко десетилетия. Защото вкараха България на страната на Тристранния пакт, на страната на Хитлер. Сега тези управляващи вкарват България във война", каза лидерът на "Атака".

Той се оплака, че протестиращите срещу посещението на Столтенберг са били "изтикани" зад три реда заграждения. Това било направено, "за да не се видят плакатите, които се издигат, да не се види, че има и друга позиция, освен казионната".

Националистът се възмути и от полицейските мерки по време на посещенията на Кери и Столтенберг.

По думите му генералният секретар на НАТО е "само един чиновник на машината, която днес е тръгнала да разпалва Трета световна война".

Националистът смята още, че НАТО е съсипала българската армия и заради него нямаме отбранителни оръжия. НАТО ни вкарва във война с Русия, допълни Сидеров.

Той добави, че Столтенберг е поискал база на НАТО, а нашите държавници услужливо са предложили такава във Варна, която да е удобна за нападение по посока Крим, Украйна и Русия.

"Вследствие на това, ние ще станем мишена на военни действия. Ние вече сме, защото дадохме четири бази на американците, сега ще дадем официална база на НАТО и то на морския бряг, така че да може да бъде нападан Крим. Защото това ще бъде следваща точка, която ще се разгори“, уточни лидерът на "Атака".

Той посъветва правителството да организира референдум за излизане на България от НАТО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!