Сидеров: Стоварват тежка военна техника на гара Зимница

OFFNews 30 март 2015 в 14:51 10060 41

Снимка Телевизия "Алфа"

На гара Зимница, община Стралджа, се разтоварва американска бойна техника – десетки танкове, машини за медицинско обслужване, гориво-превозващи цистерни, водоноски и др.

Това съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването си по телевизия "Алфа". Той показа и кадри.

По думите на Сидеров тази техника няма да се ползва за съвместните учения, както се твърди, и български военен няма да бъде допуснат до нея. "Тя е стоварена с някаква цел. България да е фронтова линия", категоричен е Сидеров.

Той напомни, че атакистите започват национална подписка за иницииране на референдум с въпроса: "Желаете ли да бъде прекратено членството на Република България в организацията на Северноатлантическия договор – НАТО?"

"Това е много важна подписка. С нея ние ще направим исторически поврат. Ще покажем, че България не иска да бъде въвлечена в мръсните игри на САЩ, във война, в която и ние ще бъдем жертва. Защото няма война, в която жертвите да са само от едната страна. Както и да им се иска на Щатите с чужди ръце да вадят кестените от огъня, то тези ръце в случая сме ние българите. Стоварват тежката американска техника в България. Подготвя се война. В нея ние вече сме мишена. Когато разположат тук и ракети на НАТО и те се насочат към Крим и към Руската федерация ще има ответен удар", коментира още Сидеров.

Сидеров призова да се мобилизират всички български патриоти, без значение на коя партия симпатизират, за да се обърне пагубния курс и грешната посока, в която ни водят управниците.

На 25 март от Министерството на отбраната обявиха, че започва период на засилени учения за Българската армия. Той ще продължи до края на месец ноември. 

В ученията ще участва различна военна техника както от българска страна, така и от партньорска. Транспортирането на оборудването и състава на частите, които ще участват в подготовката, започва още през следващите дни. Целта на всички учения, които са предварително планирани, е да се поддържа Българската армия в добра бойна готовност. Друга цел е и постигането на по-висока съвместимост със съюзниците от НАТО и партньорите. За всички учения е направена предварителна координация и са изпратени уведомления до съседните страни, каквато е международната практика.

В рамките на този тренировъчен период трите вида въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски - ще участват в около 70 учения. Всички те са традиционни, като някои от тях се провеждат за 10-а година поред. В тях ще участват както съюзници от НАТО, така и армии на страните партньори на Алианса. Българските въоръжени сили ще бъдат част от над 20 учения в други страни – Гърция, Румъния, Албания, Полша, Германия и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!