Рут Колева към Саня Армутлиева: Вие сте октопод

Ивайло Анев 06 февруари 2015 в 11:35 57751 17

Снимка Нова телевизия

Рут Колева и Саня Армутлиева в спор в ефир.

"Вие сте октопод, точно както ви наричат медиите. Каквото и да направи човек в музикалния бизнес, рано или късно опира до вас."

Така певицата Рут Колева се обърна към продуцентката Саня Армутлиева. Сблъсъкът между двете беше на живо, в студиото на Нова телевизия тази сутрин.

От няколко дни в медиите се разрази скандал между певицата и Армутлиева, а повод за острите нападки срещу шефката на „Вирджиния рекърдс” беше обвинението на Рут Колева, че продуцентката Саня Армутлиева ограбва парите на българските музиканти, заедно с останалите членове в ръководството на Музикаутор и ПРОФОН.

"Каквото и да направи човек в музикалния бизнес, рано или късно опира до Вас. В Управителния съвет на ПРОФОН Вие разполагате с три гласа на странно свързани с Вас лица и е естествено, че ще бъдете несменяем председател", заяви певицатата.

Армутлиева поиска да разбере кои са тези лица и певицата й посочи Станислав Захариев, който е управител на "Анимато мюзик", чийто принципал е "Юнивърсъл мюзик". И двете фирми са регистрирани на адреса на "Вирджиния рекърдс" - София, ул. Поп Богомил 9.

"Това изобщо не е вярно. Юнивърсъл не е регистрирана на този адрес", отсече Саня, но справка в Търговския регистър потвърди думите на Рут Колева. 

 

„По смисъла на закона режисьорите, сценаристите и операторите са автори, а ПРОФОН не събира авторски права за аудиовизуални произведения. Дружеството, което трябва да събира техните права, се нарича „Филм аутор”, контрира Саня Армутлиева.

"Ние сме отворени за дискусия, тъй като е очевидно, че има огромен проблем. Няма прозрачност и действията на дружеството ПРОФОН са неясни за голяма част от обществото", заяви още Колева.

Според Армутлиева обаче ПРОФОН е единственият механизъм, по който голяма група продуценти и изпълнители могат да си съберат справедливите, дължими по закон, възнаграждения от много големи групи ползватели на тяхната музика.

Според Колева обаче "режисьори на клипове на песни твърдят, че ПРОФОН е събирала пари за авторството на клиповете": "Тези пари телевизиите казват, че са ги дали, а „Профон" казва, че не са ги получили. Значи някой по системата лъже".

Колева извади документ, според който, Саня Армутлиева няма право да участва в борда на ПРОФОН. Причината – договор, според който Армутлиева е била ползвател на права в областта на музиката, не може да е член на управлението на ПРОФОН.

"Не може да има 2300 души, които се оплакват и да говорите, че нищо не се случва", продължи Колева и поиска оставката на продуцентката.

"Няма как да си подам оставката, тъй като съм избрана от УС на ПРОФОН", категорична беше Армутлиева. "Да, там, където има и твои хора, отбеляза" Рут Колева.

В ефир беше включен и Димитър Кърнев от D2, който заяви, че истината е някъде по средата.

"Ние двете не сме една срещу друга, защото имаме общи интереси", приключи спора продуцентката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!