Румен Овчаров: Борисов ще загуби от нови избори

OFFNews 01 ноември 2014 в 10:41 5808 13

Румен Овчаров.
Румен Овчаров.

Ще има кабинет, защото и Бойко Борисов, и ГЕРБ оценяват, че големият губещ, ако се тръгне към нови избори, ще бъде ГЕРБ, заяви Румен Овчаров пред Нова тв.

„През 2013 година ГЕРБ не можаха да се договорят с три партии, сега не могат да се договорят със седем партии. Очевидно единственият начин, по който Бойко може и иска да управлява, е на принципа „Аз съм, други няма” - нещо, което на него българският избирател не му дава за трети път”, каза той.

Овчаров добави, че започва да става привърженик на това все повече партии да влязат в правителството, защото по този начин Борисов ще става все по-малко зависим от ДПС, въпреки че в момента вижда правителството като коалиция на ГЕРБ и РБ с подкрепата на ДПС и още няколко партии.

Според него България не е готова за зимата заради "нашата некомпетентност и неспособност да управляваме една система като енергетиката”.

Бившият енергиен министър каза, че е съгласен не само да се замрази цената на тока, но и да се намали, но изрази надежда, че всички знаят, че "с трици маймуни не се ловят": „Социалната политика се прави за хората, които имат социални нужди и които нямат средства. Няма как цените на електроенергията в България да са най-ниски в ЕС и ние да искаме да имаме качество на продукта.”

Той смята, че професионалистите в сферата на енергетиката се губят бързо, докато мисленето на хората, поемащи властта, е, че "в енергетиката стоят чували с пари и е достатъчно да седнеш на стола, за да започнеш да гребеш с пълни шепи", което не е така.

„Аз бях привърженик на идеята да се спасява банката, но за съжаление при това състояние на банката не виждам кой би могъл да налее 4 милиарда лева”, заяви Румен Овчаров по въпроса за КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!