Росен Петров се жалва от Борисов в Комисията по дискриминация

OFFNews 27 февруари 2014 в 20:40 12097 24

Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов.

Това заяви пред barekov.com заместник-председателят на "България без цензура" Росен Петров.

Ще подам жалба в Комисията по дискриминация за това може ли един български политик да обижда един обикновен български гражданин за това, че има физически недъг. Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал, каза Петров.

Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя, допълни бившият телевизионен водещ. 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на парламента:

„Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква.“

Коментарът на Борисов бе по повод политическите инициативи на "България без цензура".

Според barekov.com с това изказване Борисов се е изгаврил "с проблемите с носа, които тормозят от няколко месеца Росен Петров". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!