Реформаторите обещаха правителство до 10 дни

OFFNews 22 октомври 2014 в 16:46 9913 14

Снимка Ивайло Анев/OFFNews

Лидерите на Реформаторския блок влизат на срещата с ГЕРБ.

Правителство ще има до края на другата седмица, обяви пред Нова телевизия лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Срокът е договорен снощи на късната среща между лидерите в Реформаторския блок и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Дадохме си срок - до края на следващата седмица трябва да бъде съставено правителство. Всички сили в РБ стоим зад позицията, че не трябва да има правителство на малцинството, каза Лукарски.

Патриотичният фронт се приема и от ГЕРБ, и от нас като доста сериозен и възможен партньор, обяви лидерът на СДС.

Това, което ни събира с Патриотичния фронт, е много повече от това което ни разделя, коментира и Найден Зеленогорски от ДБГ след среща на членовете на парламентарната група на Реформаторския блок.

За нас Патриотичният фронт като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант, посочи той.

На този етап нямаме проблем АБВ да подкрепят определени политики и позиции, но за нас ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка, коментира още Зеленогорски.

Лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов съобщи, че предстоят двустранни и тристранни преговори, включително и с ПФ. Според него тези срещи трябва да се състоят тази и следващата седмица.

На срещата си днес Реформаторите са обсъждали правилника на парламентарната група и все още не са избрали ръководство на групата.

Има две идеи за ръководство на ПГ - да има едноличен председател или да има съпредседатели, каза Найден Зеленогорски и обясни, че групата ще се събере отново в неделя и тогава ще бъде приет и правилника й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!