Репресирани от комунизма: Срещу Цветан Цветанов се извършва геноцид

Ивайло Анев 09 април 2015 в 14:25 10317 34

Снимка Ивайло Анев

Методи Андреев и Съюза на репресираните от комунизма – „Памет“ на брифинг в парламента днес.

Цветан Цветанов е един честен, почтен и достоен човек, срещу когото се извършва геноцид.

Това обявиха от Съюза на репресираните от комунизма "Памет".

Мероприятието им бе свързано с присъдата от 4 г. затвор срещу бившия вътрешен министър, постановена през февруари заради това, че шест пъти отказал използване на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров, поискано от съда.

Председателят на неправителствената организация Лили Друмева и заместникът ѝ Цветан Цанински бяха днес в парламента и дадоха брифинг, организиран от депутата от ГЕРБ Методи Андреев. В началото му те обявиха, че са проявили самоинициатива и не са молени за подкрепа от парламентарната група на партията.

Присъдите срещу Цветанов са безумни, извършва се политически геноцид срещу него. Ние като граждани имаме право да критикуваме съда“, обяви Друмева.

По думите й през цялото време, докато Цветанов е бил вътрешен министър, той е бил упрекван, че е подслушвал хора, а сега е обвиняван, че не е искал да подслушва свой колега.

„Не прилича ли това на политическа присъда?“, попита тя.

От съюза не успяха да обяснят дали оправдателните присъди на Цветанов по делото за подслушване също са несправедливи. Не успяха да отговорят и на въпроса дали Народното събрание е място за такива прояви.

Друмева заяви, че те се обръщат към българския съд като НПО и като такива ще наблюдават внимателно това, какво ще се случи и какви са мотивите за това бившият вътрешен министър да бъде осъден ефективно.

От съюза на репресираните казаха, че може да се стигне до това да сезират съда в Страсбург, ако се наложи.

Брифингът беше прекъснат от Методи Андреев въпреки многото въпроси от журналистите, които така и не получиха отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!