Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Радан Кънев: Опорната точка, че сме патерица на ГЕРБ, рухна

OFFNews 21 март 2015 в 10:28 7362 9

Радан Кънев: Опорната точка, че сме патерица на ГЕРБ, рухна

Опорната точка, че Реформаторският блок е патерица на ГЕРБ, рухна. Това каза пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев в съвместно интервю със заместника си и министър на здравеопазването Петър Москов.

Кънев обясни, че на предстоящите местни избори, най-логичното поведение е да няма нападки между ГЕРБ и Реформаторите. Той обясни, че местните избори не трябва да се превръщат „в партийна война за придобиване на кметове и общински съветници“, защото в противен случай добрият тон в диалога между партиите ще бъде нарушен.

„От страна на БСП и ДПС искат да окалят тази битка и ние не трябва да го допуснем, ако работим за истинските цели, а не за фалшивите“, каза Кънев, според когото, всички градове управлявани от БСП „изглеждат като Босна преди 15 години“.

„Между мен и Борисов няма напрежение по линия на рейтинга“, каза здравният министър Петър Москов. Той разказа, че в деня, в който излезли проучванията, пътувал в една кола с премиера. „Искрено се смяхме. Аз нямам проблем в това дали има съревнование между хората. Бих имал проблем, когато това съревнование се изроди в посока да не се провеждат политики на промяната“, обясни той.

Радан Кънев каза, че е затворил темата с обидата си към премиера, който от парламентарната трибуна заяви, че след като „дръпнал“ симпатизантите на ГЕРБ от площада, са останали стотина протестиращи. „Това е единственият случай, в който съм изразявал емоции в политиката“, каза той и обясни, че е бил длъжен да защити протестиращите, за които в жълтите медии се изсипвали лъжи.

Кънев каза, че ГЕРБ и РБ са различни партии, но „културата на търпимост между хората е в основата на парламентарната демокрация“.

Двамата коментираха и семейните назначения във властта и обвиненията, че Блокът е преял с власт. Кънев обясни, че в ДСБ вече има недоволство от това, че не допускат партийни назначения във властта. „В здравеопазването и образованието там нашите симпатизанти ни изяждат с парцалите, защото никого не сме назначили. В това отношение, министърът който представлява ДСБ в правителството, е повече от безупречен. Той си навлича гняв в партията, защото не допуска партийни назначения“, каза Кънев. Той обясни, че за първи път в администрацията не се правят чистки.

"Вкусът на властта е изключително изкушаваща работа, изключително лесно се свиква с дребни неща, които не ти се полагат, а после много трудно се откъсваш от тях", призна Радан Кънев. Той разказа, че рядко ползва полагащият му се служебен автомобил с шофьор, но когато го правел, усещал че се „плъзга по пързалката“. „Умението да се спреш на средата на за стълбата и да се замисляш някъде по стъпалата“, каза Кънев е допълни, че това отличава Блока от другите партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews