Работодателите решават дали ще протестират срещу цената на тока

Симона Костадинова 16 септември 2015 в 12:15 2129 3

Работодателите решават утре дали ще има протест за цените на тока за индустрията в края на месеца. 

Това стана ясно от думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев след среща между бизнеса и ДПС в Народното събрание. Срещи ще се проведат и с останалите парламентарно представени партии.

"Има вероятност и да се отложи протеста", каза Домусчиев. Той обясни, че има "значителен напредък" в разговорите с управляващите. Домусчиев подчерта, че работодателите ще продължат да искат оставката на председателя на енергийния регулатор КЕВР Иван Иванов. На дневен ред за тях ще продължи да стои и връщането на старите такси и старите цени на електроенергията за индустрията.

Той обясни, че е след срещата с ДПС "остава с надежда" партията на Лютви Местан да подкрепи исканията на работодателите.

Алиосман Имамов от ДПС заяви, че в някои отношения вижданията на ДПС и работодателите си приличат. На въпрос дали партията подкрепя и искането за освобождаване на Иван Иванов, Имамов отговори само ""не е да". 

По-рано днес работодателите се срещнаха и с премиера Бойко Борисов. На срещата е взето решение пътната карта за реформи в енергетиката да бъде изработена спешно, от утре започва работа по нея. В работната група ще участва и вицепремиерът Томислав Дончев, както и министър Теменужка Петкова, председателят на парламентарната комисия по енергетиката Делян Добрев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Работодателите влизат в бордовете на директорите на държавните енергийни дружества, включително и НЕК, за да следят дали компаниите харчат неоправдано. Представители на бизнеса ще участват и в работата на КЕВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!