Първанов: Коалицията се движи по острието на бръснача

OFFNews 20 декември 2014 в 15:53 7488 2

Коалицията се движи по острието на бръснача и тези плаващи мнозинства, които се образуват по спорните въпроси, не ме обнадеждават.

Това заяви пред БНР лидерът на АБВ Георги Първанов.

АБВ ще бъде фактор на стабилността в кабинета, но не на всяка цена. Ще подкрепяме онова, което сме догворили, което е разумно и което хората очакват, но експерименти не бихме подкрепили, коментира Първанов.

По повод национализацията на пенсиите той посочи, че въпросът не е бил дискутиран в политическите органи, макар че демокрацията предполага точно това.

Имаме много въпросителни, свързани с характера на това, което финансовият министър направи като предложение. Поставихме въпросите си, например дали едно такова действие ще реши проблемите на НОИ и на пенсионната система, обясни лидерът на АБВ.

По думите му пенсионната система има нужда от реформа. Ако започнем да дърпаме кубчетата на тази пирамида в добрия смисъл на думата, сами разбирате, че или в един момент това ще рухне, или след това закърпването на реформата ще бъде много по-сложно. Затова разумното беше този тримесечен срок да бъде използван за една солидна експертна и гражданска дискусия и накрая да имаме пакет от предложения в пенсионната реформа, който да е максимално консолидиращ, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!