Псевдо Цветан Василев пусна ново писмо

OFFNews 21 май 2015 в 11:53 8422 4

Пореден имейл от името на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев бе изпратен до медиите тази нощ.

Стилът на писмото, получено в служебната електронна поща на OFFNews в 2 ч. сутринта, видимо се разминава с този на банкера. Емоционални изблици - съвсем нетипични за Василев - изпълват текста, изненадващо очевидно претендиращият да владее старогръцки език автор го бърка с латинския. В писмото могат да се открият и доста по-елементарни грешки.

В текста му псевдо Цветан Василев пише как той винаги е бил "безпределно коректен", че КТБ била "изцяло ангажирана с възстановяването и просперитета на българската икономика" и се жалва, че никой не си давал сметка колко му струвало да направи това в "хищническата среда на българската политическа джунгла".

"Агресивността на българските политически акули ескалира неимоверно през последните пет години и в един момент, за да съхраня интереса на депозантите и акционерите на банката, бях принуден да кажа “НЕ” на политиците", пише псевдо Цветан Василев. Въпросните "акули" извършили "атентат" срещу КТБ.

"За тази цел обръчите около ДПС и около едно друго лице, от разкриването на чието име ще се въздържа още малко, използваха своите марионетки в правораздавателните органи – следствие, прокуратура и съд, и изобщо – впрегнаха цялата държавна машина в името на една единствена цел: “Щом не даваш, няма да имаш", оплаква се "Цветан Василев".

"Чрез методи, на които Гестапо, НКВД и Вишински взети заедно биха завидяли, дамите и господата от следствие и прокуратура изнудваха, заплашваха и руинираха психически мои бишви служители, принуждавайки ги да твърдят небивалици за мен в свои показания по делото КТБ. Активно подпомагани от добре обгрижваните защитени свидетели Бисер Лазов и Теодора Танева, прокурорите Иван Гешев и Евгени Стоянов, следователите Иван Иванов, Роза Царева и Илиана Кирилова ежедневно въздействаха върху мои служители, докато успеят да изпълнят спуснатата им от кукловодите задача да конструират измислено обвинение срещу мен", пише авторът.

Той отправя обвинения и към един от изпълнителните директори на банката по времето на Василев Орлин Русев.

"Наскоро ми бе предадена нова тъжна вест, потвърждаваща, че тези действия на посочените по-горе дами и господа продължават. Тази ударна бригада магистрати е надминала и библейските фарисеи и се е сдобила с втори Юда. Става дума за човек, който съм създал и развивал дълги години, а именно един от изпълнителните директори на КТБ АД – Орлин Русев. Достоверната информация, която достигна до мен е, че Орлин Русев се е съгласил и започнал да “съдейства” на ограбващата активите на банката хунта. В замяна на това му е обещано да се измъкне без последствия.

Орльо, още в древногръцката литература е казано: “Timeo Danaos et dona ferentes” или “Не вярвай на данайците, дори когато носят дарове”. Аз не зная как си могъл да повярваш на тези персони, но на кратко – с един подписан от теб документ искам да те уверя, че те заблуждават. Факсимиле от него ще прикача към настоящото писмо, а оригинала ще изпратя чрез моите адвокати на твоите “спасители”, а именно прокурорите, и с интерес ще наблюдавам как при неговото наличие ще спазят обещанията си към теб", пише авторът, представящ се за Цветан Василев.

Към писмото е прикрепен и документ, чиято достоверност е силно съмнителна. Сканираният лист представлява бланка на КТБ, в която е напечатана декларация от Орлин Русев за изтеглени от банката милиони по заповед на Цветан Василев, част от които са платени лично на него, а останалите са отишли за изпълнението на неясни разпореждания на банкера.

Самият Цветан Василев винаги е подчертавал, че публикува позициите си само на личния си сайт vassilev.bg и не изпраща писма, с каквото например до медиите бяха изпратени тетрадките с гостите на Василев в офиса му.

По този повод псевдо Цветан Василев пише: "За да избегна недоразумението около непубликуването на това писмо на личния ми сайт www.vassilev.bg, отново ще потвърдя, че той е обект на постоянни хакерски атаки от #КОЙ и от #НяКОЙ, поради което към момента за мен е невъзможно да бъда сигурен, че използвайки него истината ще стигне до обществото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови