Проф. Константинов: Да си ходят вкъщи, щом не могат да се разберат

OFFNews 16 октомври 2014 в 15:03 13615 19

Продължавам да вярвам или по-скоро ми се иска да вярвам, че разумът ще надделее и кабинет ще има. Ако не успеят да си направят кабинет и ако организират нови избори, нека да бъдат така добри всичките да слязат сред хората – например, да слязат пред площада на НС, но не зад загражденията, ами лично сред хората и да обяснят, защо не са могли да се разберат. Да видим какво ще кажат хората, коментира пред агенция "Фокус" проф. Михаил Константинов.

Защото така е много лесно, стоиш си, преговаряш си, поставяш си разни условия. Да слязат сред обикновените хора, които изнесоха вече 25 години един невероятен преход на гърба си, и които разчитат на някакво спокойствие, и на някаква стабилизация, и на някакво положително развитие изобщо. Нека да отидат да им обяснят, че не са могли да се разберат. Като не могат да се разберат, нека си ходят всички вкъщи, да си гледат децата и внуците и да дойдат други, призова математикът.

Ясно е, че на РБ им липсва централно здраво ръководство и един лидер. Така че, всеки отива, носи някакви предложения и те се вписват в един безкраен списък. Една формация не може да няма лидер. Не може да има нещо, което да има 5 или 7 лидера. Аз така и не разбрах реформаторите колко партии са. 5 ли са, 7 ли са. Колкото и да са, те трябва да имат един лидер, който да говори, а не петима души или седем души да говорят различни неща. Тогава нещата евентуално ще потръгнат, затова аз лично им желая час по-скоро да се съберат, да си изберат лидер и се държат като единна формация с единна политическа воля, каза проф. Константинов.

Не принадлежа към този блок, реформаторски, нито към неговия граждански съвет. Те не могат да се разберат и понасят помежду си все още. От там идват тези работи. Иначе по принцип приоритетите са ясни. Ако едно нещо не можеш да го кажеш с две думи или с две изречения - какъв ти е приоритетът, няма да успееш да го кажеш и на 20 страници. Да бъдат така добри да говорят ясно и разбираемо. Не само за колегите си, но и за хората, които са ги избирали. Обидно е да се държат с нас, като че ние сме малоумни. Казвате какво искате, казвате с какво бихте се съгласили и казвате с какво никога не бихте се съгласили. Всичко ясно, просто на масата сложено. Всичко друго е някакво шикалкавене, което аз не го разбирам. Това, разбира се, не се отнася само за реформаторите, а за всички политически сили. Крайно време е да се научат да говорят и да се държат разумно и отговорно, призова той.

Вижте, ние нямаме друг шанс. Следващите избори трябва да бъдат средата на януари или в края на януари. Представете си един двуметров сняг в България и избори. Също така и една разгневена тълпа от хора, която вече е извадила бухалките и отива да говори със своите политически представители. Да видим как ще се чувстват тогава, коментира проф. Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!