Прокуратурата поема случая с подписите на Реформаторския блок

OFFNews 01 септември 2015 в 18:32 3177 1

Лидерът на СДС Божидар Лукарски

Пловдивската районна прокуратура се е самосезирала по повод публикации в медиите за фалшифицирани подписи на лидерите на Реформаторския блок (РБ) в документи за попълване на състава на Общинската избирателна комисия в Община Родопи.

Има възложена полицейска проверка, която трябва да установи има ли извършено документално престъпление.

В достоверността на подписите се е усъмнила зам.-кметът на община Родопи Таня Бочукова, когато получила пълномощните за попълване на състава на ОИК - Родопи от квотата на РБ. Документите били за Валя Баракова, която е предложена за член на Комисията.

"Подписите не са от едно и също лице и след като го съпоставих със споразумение за участие в изборите, подписът на господин Корман Исмаилов на онова споразумение е един, на пълномощници на трите, които ми бяха представени, и трите подписа бяха съвсем различни. Само като го погледнеш, е доста очевадно", категорична беше Бочукова.

Междувременно председателят на ОИК - Родопи Здравка Найденова отказа коментар по случая на този етап с аргумента, че не е запозната с него.

По-рано днес лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че подписът му е истински и никой не е искал от него да положи параф, който да бъде сравняван с този под документа. Той дори обяви, че ще даде на прокурор кметицата на община Родопи за набеждаване в престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови