Правителството с мерки за борбата с демографската криза до ноември

ОFFNews 31 юли 2015 в 17:16 4055 5

Ивайло Калфин.

Правителството ще трябва да предложи на парламента до края на ноември мерки за преодоляване на демографската криза, предаде БНР.

Според Ивайло Калфин е необходимо да се прави демографска оценка на всеки бъдещ законопроект.

"Предлагам тези три мерки на парламента, за да може демографската политика да стане действително парламентарна дейност: приемане на националната стратегия, изслушване на годишни отчети за нейното изпълнение по конкретните показатели и изработване на механизъм, с който да се прави демографска проверка на всеки един законопроект, който минава през правителството", каза той.

По-рано министърът заяви, че "не е хубаво през интернет и „Фейсбук” да си общуваме в коалицията", като допълни, че трябва да се проведе заседание на Съвета за развитие и призна, че няколко пъти е било отлагано провеждането му.

„Но някой не е казал, че има супер спешни въпроси, които трябва да се обсъдят. В тази ситуация г-н Кънев, когато завърши посещението си в САЩ, ще поиска да има такъв”, поясни Калфин.

Попитан за твърденията на Реформаторския блок, че се бавят важни въпроси и реформи, Калфин уточни, че ако желаят, могат да предложат парламента да работи без почивка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови