Правителството спешно спасява туризма с реклама за 2 млн. лв.

OFFNews 15 юли 2015 в 11:51 4352 8

Правителството спешно спасява туризма с реклама за 2 млн. лв.

Правителството отпусна 2 млн. лв. за реклама на туризма. На днешното си заседание кабинетът взе решение за отпускане на парите, които ще дойдат от съкращаване на разходите по програмата за подобряване на регулациите в туристическия бранш.

От правителството аргументират това решение с необходимостта за представянето на България на 11 международни туристически изложения до края на 2015 г., "за популяризирането на възможностите за културно-исторически туризъм в страната и развитието на регионалния маркетинг".

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) е регистриран спад от 11.3% на чуждите туристи у нас. Повече от 60% от чуждестранните посетители в България са от страни от Европейския съюз. Увеличение е регистрирано при посещение на граждани от Обединеното кралство - с 9.2%, Чешката република - с 9.2%, Румъния - със 7.8%, Германия - с 5.4%, Гърция - с 1.5%, и други. Същевременно намаляват посещенията на граждани от Австрия - с 54.9%, Белгия - с 34.5%, Нидерландия - с 30.3%, Полша - с 18.0%, Франция - с 11.5%, и други.

В края на януари стана ясно, че за комуникационна кампания за реклама на туристически обекти ще бъдат заделени други 2 млн. лв. Те ще дойдат по Оперативна програма „Регионално развитие“. В рамките на проекта ще бъдат заснети 50 рекламни клипа, ще се излъчват реклами по националните телевизии, ще бъдат пуснати реклами в печатни издания и т.н. Предвижда се създаване и на интернет сайт, където да се помести информация за всеки обект, като ще има и място за коментари от български туристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови