Правителството дава 400 хил. лв. за експертиза по делото "КТБ"

OFFNews 13 октомври 2015 в 13:44 3785 2

Правителството дава 400 хил. лв. за експертиза по делото

400 хил. лв. отпусна правителството за назначаването на комплексна съдебно-счетоводна експертиза по делото "КТБ". Парите са отпуснати на прокуратурата във връзка с текущото досъдебно производство № 92/2014 година.

Петима са обвинени по аферата за източването на близо 206 млн. лв. от Корпоративна търговска банка. Това са главната касиерка Маргарита Петрова, главната счетоводителка на КТБ Мария Димова, заместник-главната счетоводителка Борислава Тренева – Кючукова и изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев. 

Петият обвиняем по делото за източването на КТБ е подуправителят на БНБ Цветан Гунев, защото не е наложил контрол върху отпускането на 19 "лоши кредита" към свързани с банката лица. 

Правителството отпусна днес и допълнителни пари в размер на 572 000 лв. за Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Средствата са необходими за подпомагане дейността на комисията, свързана с изплащането на дължими суми по изпълнителни листове и за направени съдебни разноски по съдебни дела за отнемане на незаконно придобито имущество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!