Посланикът на САЩ в края на мандата си: Борете се за свободата си

ОFFNews 02 юли 2015 в 22:20 5924 10

Мандатът на посланика на САЩ у нас Марси Рийс ще приключи на 28 юли. Това обяви самата тя по време на приема по случай Деня на независимостта.

Тригодишният мандат на Марси Рийс в България е завършек на 37-годишната й кариера в Държавния департамент на САЩ и след неговото приключване тя ще се пенсионира от дипломатическия корпус на САЩ. Посланик Рийс и съпругът й, пенсионираният посланик Чарлз Рийс, ще се установят във Вашингтон, обявиха от американското посолство.

„Това ще бъде и приятен и тъжен момент за мен, тъй като ще е последният ми 4 юли с всички вас. Напускам прекрасната ви страна след няколко седмици и искам да споделя колко много харесвам времето, прекарано тук“, обяви Рийс по време на приема.

Марси Рийс подчерта, че не бива да приемаме за даденост свободата и демокрацията, а трябва винаги да работим за подобряването им.

"Както обичаме да казваме, свободата не е безплатна, демокрацията процъфтява само там, където гражданите участват и работят всеки ден да направят обществото си по-добро, така че нашите деца и децата на нашите деца да се ползват от това", допълни тя.

"България ще ми липсва“, каза в заключение Рийс.

Все още не е ясно кой ще бъде новият американски посланик в България, тъй като президентът Барак Обама не е направил официална номинация пред конгреса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!