Попова смята за дребнава темата защо пътува с държавни пари в лично качество

OFFNews 26 юли 2014 в 09:09 9671 25

Маргарита Попова

"Много е жалко, когато в такива периоди, в които се намираме сега, някой провокира такива неща. Не ви ли се струва, че са много дребнави, изразяват и показват желание да се сплете интрига. Трябва най-напред да се просветим."

Това заяви пред bTV вицепрезидентът Маргарита Попова на въпрос защо плаща с пари на президентството пътуванията, които прави в лично качество като председател на Управителния съвет на Международната академия за борба с корупцията. 

Водещата Мариана Векилска цитира разследване на OFFNews, което показа, че от юни 2013 година до май 2014 година Попова е имала девет пътувания зад граница, като пет от тях са свързани със заседания на Международната академия за борба с корупцията (МАБК). За тях администрацията на президента е похарчила близо 31 хил. лв., което включва и разходите за делегацииите, придружавали вицепрезидента.

Маргарита Попова обясни, че работи в Международната академия за борба с корупцията (МАБК) "про боно". По думите й е съвсем нормално държавата да плаща нейните пътувания. Тя коментира, че всяка държавата" с радост и гордост подпомага своя член в борда". На въпроса как щеше да плати тези 31 000 лв. за пътуванията си, ако не работеше в президентството, Попова заяви, че сумата е щяла да бъде заплатена от евентуалния й друг работодател.

Според Попова въпросът с пътуванията е плод на "скудоумие". Макар че OFFNews изпрати по темата запитвания по Закона за достъп до обществена информация до президентството, Маргарита Попова заяви, че не знае "кой какво е писал и правил":

"Не знам кой с какво кога се занимава, не знам къде и кой е коментирал тези неща. Да не би да са онези медии, за които години наред се говори, че са медии, които сплитат интриги."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!