Поли Карастоянова "назначи" репортер на bTV за шеф на БНР

Нели Чолашка 12 декември 2014 в 11:28 25518 17

Поли Карастоянова

Новоизбраната шефка на комисията по култура и медии Полина Карастоянова (ПФ) даде брифинг, за да демонстрира, че знае имената на културтрегерите в България, както и на управляващите медиите, на който всъщност стана ясно, че не знае как се казва генералният директор на Българското национално радио.

Въпреки че четеше от листче, дясната ръка на Слави Бинев в партията му ГОРД не успя да произнесе "Радослав Янкулов" и набързо "назначи" на директорския пост в БНР репортера на bTV Радослав Чолаков.

"Смятам в следващите няколко дни да проведа срещи с министъра на културата Вежди Рашидов, с директорите на БНТ и БНР - с Вяра Анкова, с Катя Генова, с Радослав Чолаков (директорът на БНР се казва Радослав Янкулов). Ще се срещна и ще разговарям с председателя на СЕМ Гого Лозанов, с директора на БТА Максим Минчев, с Христо Мутафчиев, с всички председатели на творческите съюзи."

Открийте разликите

В началото на речта си тя благодари на съпредседтелите на ПФ Валери Сименово и Красимир Каракачанов, че са застанали зад нейната кандидатура.

Симеонов пък я спаси от допълнителни въпроси и я изведе от трибуната за брифинги в парламента, без да даде възможност журналистите да зададат уточняващи въпроси. 

Карастоянова беше избрана днес за шеф на комисията за култура и медии по предложение на Патриотите, след като Слави Бинев подаде оставка от този пост. Той беше принуден да го направи след серия от протести на културтрегери срещу това назначение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!