Полицейски синдикат скочи срещу здравния министър

OFFNews 16 април 2014 в 15:30 3353 4

Най-големият полицейски синдикат обяви, че не приема изказването на здравния министър Таня Андреева, според което в МВР са добре обезпечени и могат сами да си плащат осигуровките.

Категорично не приемаме изказването на министър Андреева, тъй като с него се прави опит да се посегне на социалните права на полицаите, посочиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие. Недопустимо е да се правят предложения, които засягат професионалните права на служителите на МВР, без те да са дискутирани с най-голямата синдикална организация в МВР, категорични са от СФСМВР.

Считаме за неприемливо да научаваме от медиите за поредните намерения на министър, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР. Това става няколко месеца след разговори по същия повод със социалния министър Хасан Адемов, на които беше взето решение и беше поет ангажимент от член на същия кабинет в пълно противоречие със сегашното изказване, коментират от синдиката.

Това е опит за подигравка с неуморния денонощен труд на служителите от МВР. Господин Орешарски, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор „Сигурност“. Господин Орешарски, ние ли трябва да осигурим комуникацията между вашите министри, казват синдикалистите.

Във вторник от СФСМВР обявиха, че са в стачна готовност заради забавеното приемане на промените в Закона за МВР. Промените бяха приети от парламента на първо четене през февруари. След това обаче промените не са влизали за обсъждане в Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови