"Политиците си назначиха владетел, без да питат избирателите"

OFFNews 04 август 2014 в 16:17 12814 45

Радан Кънев и Меглена Кунева

"Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата."

Това коментира досегашният говорител на Реформаторския блок Радан Кънев във фейсбук.

Той се извини на съмишлениците си за внезапната новина, но по думите му някой е трябвало да хвърли камък по "блатото на българската политика".

Кънев добавя, че действията му са били ход за истинско обединение на Блока. Той посочи още, че според него в момента партиите се борят за доверието на Борисов и за "къшей власт", а РБ трябва да бъде "извън тази срамна договорка".

Ето какво точно написа лидерът на ДСБ в социалната мержа:

"Приятели и съмишленици, извинявам се, ако съм ви изненадал неприятно. Но някой трябваше да хвърли камък - не камък по РБ, а в блатото на българската политика.

Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата. Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря. Нищо лично за Борисов - това го урежда. Прав е. 

Унижението обаче е за политическите лидери, които приемат това. Унижението за българските граждани, на които им съобщават ‪#‎Кой‬ ще ги управлява СЛЕД изборите. Аз, като избирател, на такива избори не бих участвал...

Това е ход за единството на Блока, за истинско единство. За това РБ да бъде извън тази срамна договорка. Вярвам, че всички партии и лидери в Блока разбират тази отговорност.

А че било ход на слабост... аз съм дребен човек, който от пет години все не намира време за спорт. Сигурно ме избива на конфликти с гоуемите, комплексарска работа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!