Политиката измести културата в Бургас

OFFNews - Бургас 08 октомври 2015 в 14:50 4184 0

Снимка OFFNews

Любомир Добрев пред таблото на "Арт Мелпомена"

"Опростачването е в национален мащаб, но това в Бургас не мога да го простя.“

С тази реплика Любомир Добрев се възмущава, като вижда как поредният плакат на кандидат за местната власт в Бургас е залепен върху афишите за театралните постановки. Добрев, който е създател на културната инстуция „Арт Мелпомена“, ползва таблото, за да информира гражданите и гостите на града за предстоящите постановки, които организират. Недоволството на Любомир Добрев е още по-силно, защото от институцията заплащат за това табло, а от няколко дни насам, всяка сутрин то осъмва с лика на някой местен политик. Днес това е Живко Табаков, кандидат за общински съветник от „Реформаторския блок“, а вчера бил Иван Тагавов от „България без цензура“.

От културната институция са затруднени, защото техните афиши са в ограничен брой и не могат да насмогнат на порива на партиите да рекламират своите кандидати.

Направихме едно красиво табло, с девиза на Бургас – „Вечен като морето“, за да се информират хората за културните събития в този град, ядосва се Любомир Добрев, докато гледа закритото лице на Камен Донев и афиша на „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

                                                                                
Не бива така, дявол да го вземе. Това е обидно. Не може да влагаш средства, да доведеш един художествен продукт и минава някакъв идиот, на кого му казали „Абе, лепиш навсякъде, не те интересува“, казва Добрев.

От общинската избирателна комисия ще се занимават днес със сигнала и ще информират община Бургас да поясни на партиите къде е разрешено лепенето на предизборните материали. Към момента, все още няма глобени партии за неправилна агитация. Иначе, политиката стъпва твърдо върху културата на Бургас и на „легалните места“. Плакат на кандидата за кмет Евгений Мосинов, например, е залепен до сградата на общината, точно върху афиш на драматичния театър „Адриана Будевска“.

                                                                                  

По-късно днес Живко Табаков, кандидат за общински съветник в Бургас от Реформаторския блок, се свърза с редакцията на OFFNews.bg, за да се извини за гафа с плакатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови