Подалите оставки полицейски шефове с нови постове в МВР

Ива Оприкова 01 май 2015 в 15:57 8132 4

Двамата полицейски шефове, които сe oказаха "виновни" за струпването на 40-те коли и 100-те полицаи на акцията по изземане на техниката от ТВ7, от понеделник ще имат нови работни места.

Те ще бъдат преназначени на нови постове и в понеделник ще получат заповедите си, потвърдиха за ОFFNews от пресцентъра на МВР.

По непотвърдена информация на Фрогнюз "подалите" оставки и поели отговорност за акцията в сградата на TV7 ще бъдат повишени в длъжност. OFFNews потърси потвърждение на тази информация, но отговорът от МВР беше, че... днес е почивен ден.

Бившият шеф на 6 РПУ Иван Пепелджийски се готви да оглави "Криминална полиция", а заместник-директор на СДВР Радослав Сотиров ще бъде назначен като шеф на Гранична полиция в Драгоман.

Четири часа след като Борисов нареди на вътрешния министър Румяна Бъчварова да изтегли десетки униформени полицаи от помещенията на ТВ7 и след като "обеща" наказания, оставките на двамата полицейски началници вече бяха приети.

По информация на пресцентъра на МВР в почивните дни "заповеди за назначения не се раздават и по-голяма яснота за позициите на "виновните" ще има в понеделник".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови