Повече от половината бюлетини за вота вече са отпечатани

OFFNews 14 септември 2014 в 16:30 1967 4

Георги Близнашки

Подготовката за изборите върви по график. Повече от половината бюлетини вече са отпечатани. Това заяви премиерът Георги Близнашки.

Организацията обхваща и новите избирателни секции в чужбина. Полагаме големи усилия да мобилизираме администрацията, за да сме спокойни, че няма да има злоупотреби на изборите, посочи Близнашки.

Премиерът отбеляза, че Гражданският борд за свободни и прозрачни избори е свършил добра работа.

Благодарение на Борда, в който участват над 40 неправителствени организации, беше развенчан един от митовете на Прехода – наличието на „мъртви души“ в избирателните списъци. Това са хора, които живеят чужбина, но постоянният им адрес е в България, каза Близнашки.

По повод предстоящото започване на учебната година Близнашки подчерта, че учебната година ще започне нормално във всички райони, пострадали от наводненията.

Премиерът напомни, че правителството е заявило щети от наводненията от над 300 млн. евро. Заявили сме щетите и очакваме да получим процент от средствата, допълни Близнашки.

В районите, за които не са заявени щети, в момента се извършва оценка.

Не можем да разчитаме изцяло на европейската солидарност, затова призовах за национална солидарност. Никой не е отблъснат от държавата, но е много важно какво се прави на място. Общинските власти трябва да предприемат превантивни мерки, за да не се стига до крайности и човешки жертви, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови