Петков: АБВ подкрепя Първанов за поисканата оставка на Горанов

OFFNews 28 февруари 2015 в 09:55 3193 2

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Румен Петков, зам.-председател на АБВ.

Ръководството на АБВ и парламентарната група на партията застават зад поисканата от лидера им Георги Първанов оставка на финансовия министър Владислав Горанов.

Това е било обсъдено на вчерашната работна среща на ръководството и групата на АБВ в централата на партията, съобщи зам.-председателят на партията Румен Петков в интервю за Нова телевизия днес.

Той уточни, че вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин не е присъствал на работната среща и не може от негово име да каже дали подкрепя или не оставката на колегата му Горанов в кабинета.

Гласуването в парламента на поискания от Горанов 16 млрд. лв. нов дълг за следващите години предизвика криза в партията на Първанов.

След като във вторник той беше категоричен, че парламентарната група на АБВ няма да подкрепи дълга, в сряда неговите депутатите изненадващо обърнаха позицията си и гласуваха единодушно "за".

Това предизвика Георги Първанов да обяви, че на следващия Национален съвет ще подаде оставка като председател на младата партия.

В интервю за "Шоуто на Слави" по bTV в петък вечерта Първанов призова за оставката на Горанов.

"Ние явно излязохме прави в нашите твърдения, че заемът може съвсем спокойно да бъде 10 млрд. лева. АБВ ще бъде гарант за правилното разходване на този дълг. Ще има много ясни правила. За нас участието в правителството не е самоцел. Трябва да имаме коректни правила на комуникация", каза за пореден път тази седмица зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови