Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пеевски вече е собственик и в Булгартабак

OFFNews 27 август 2015 в 17:20 12213 13

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева официално вече са сред собствениците на Булгартабак.

Справка в Търговския регистър показва, че Пеевски и Кръстева са собственици на "НСН инвестмънт". Дружеството притежава капитал в размер на 10 000 лв, като депутатът от ДПС притежава 90% от тях.

Дотогава едноличният собственик на "НСН инвестмънт" е била Кръстева. На 17.08. 2015 г. обаче Пеевски е подал молба до майка си да бъде приет като съдружник. Ден по-късно желанието му е било прието от майка му.

В същия ден, в който Пеевски е подал молбата до Кръстева, "НСН инвестмънт" е придобил всички дялове в дружеството "Табако Инвестмънт", което допреди това беше управлявано от Петър Манджуков. Сега Кръстева е новият управител на фирмата.

"Табако Инвестмънт" от своя страна притежава 5% от "Булгартабак холдинг", става ясно от отчета на дружеството за 2014 г. Така се оказва, че Пеевски и майка му вече са сред акционерите в "Булгартабак холдинг".

Освен това Кръстева е прехвърлила на сина си част от дяловете си и в други две дружества, които са регистрирани наскоро. Това са "Био Уотър инвестмънт" и "Био Уотър" ООД. Подобно на "НСН инвестмънт" допреди това те са били еднолична собственост на Кръстева.

И в "Био Уотър" ООД и в "Био Уотър инвестмънт" Пеевски вече притежава 50% от дяловете. Двете дружества имат еднакъв капитал - 10 000 лв.

Припомняме, че в началото на седмицата стана ясно, че депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е собственик на медии. Това стана след като майка му му прехвърли половината от акциите в дружеството "Балканска медийна компания" ЕАД, което притежава притежава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Борба", "Меридиан Мач" и др.

По същото време се разбра също, че че чрез "Нова Българска Медийна Група Холдинг” ЕАД Ирена Кръстева иска да купи Канал 3.

Сайтът Mediapool написа днес, позовавайки се на неназован свой източник, че Пеевски ще напусне парламента в началото на новия политически сезон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!