Патриотите поставиха ултиматум на Борисов

Ивайло Анев 20 ноември 2014 в 11:03 6203 10

Ако до седмица нямаме отговор от Борисов, ще приемем, че той е решил да запази зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Така съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира снощната среща между Патриотите и министър-председателя, на която обсъдиха назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, което е на път да разцепи коалицията.

По думите на Симеонов ако Борисов реши да остави Исмаилов на този пост, Патриотите ще свикат политически съвет и ще преосмислят дали да останат в коалицията.

Лидерът на НФСБ определи срещата като "доброжелателна от двете страни".

"Изложихме нашите аргументи и основната постановка в нашата програма, че няма как да приемем назначението на хора, представляващи етнически партии, обслужващи чужди интереси на отговорни постове в държавната власт", категоричен беше Симеонов.

„В случая става въпрос за лицето Орхан Исмаилов, предложен за поста зам.-министър на отбраната. Борисов ни изслуша внимателно и пое ангажимент да даде отговор на нашето искане. След това свикваме политически съвет и взимаме решение какво ще правим“, заяви още патриотът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!