Патриотите защитиха Петър Москов

Ивайло Анев 21 януари 2015 в 10:51 6458 6

Снимка Ивайло Анев

Брифинг на Патриотичния фронт в НС

Патриотичният фронт застава зад министъра на здравеопазването Петър Москов.

Това стана ясно от изявление на съпредседателя движението Красимир Каракачанов на брифинг в парламента.

По-рано тази седмица лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще поиска от премиера Бойко Борисов да уволни министъра на здравеопазването Петър Москов, защото излъгал от трибуната на парламента.

Причината той за пореден път да иска оставката на Москов е разминаването между изнесените от здравния министър данни за 225 нападения над лекари за 2014 г. и данните на вътрешния министър Веселин Вучков, че общо вербални атаки, счупени прозорци и физически нападения над медици за миналата година са 17.

Според Каракачанов това, че изказванията на здравния министър са по-остри, не значи, че трябва да се търси оставката му.

"Няма как да не го подкрепим, като той говори неща, които ние казваме от години", категоричен беше депутатът.

От думите му стана ясно, че заради приетите днес изменения в Закона за обществените поръчки от ПФ се надява и другите приоритети, заложени в програма им да се изпълнят толкова скоро.

По-рано днес депутатите приеха на първо и второ четене промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), които се правят само заради изграждането на защитна ограда по цялата граница с Турция.

„Днес беше прието решението в изключително кратки срокове да продължи изграждането на оградата по границата на Турция“, каза на брифинга на патриотите лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той благодари за координираните действия и на останалите групи в правителството. "Това показва, че когато има кауза българите могат да се обединят", категоричен беше Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!