Паси: Да приемаме мигранти, които знаят български

OFFNews 05 октомври 2015 в 08:55 4130 5

Трябва да има подбор на мигрантите, които каним в България. Нека са хора, които знаят езика ни, има много завършили образованието си у нас.

 Това заяви бившият външен министър Соломон Паси по Нова тв. Според него в страната трябва да се изградят лагери за адаптация на бежанците.

„На всички тези хора може да се каже: „Може да вземете децата, жените, родителите си, но моля ви - оставете си бурките в Африка”, смята Паси.

„Най-сериозният проблем на геополитиката е, че Западът е много добър и малко слаб, а Кремъл е малко лош и много силен”, коментира Паси. „Ние никога не сме имали такова изобилие от кризи при такава липса на европейски лидери. Кризата в Гърция, европейската криза, кризата в Крим, бежанската криза се натрупват една върху друга, но нямаме лидери като Франсоа Митеран, Хелмут Кол, Маргарет Тачър”, добави той.

„10 години Западът се опитваше да омиротвори Афганистан, изтеглихме войската там и талибаните отново се върнаха. Бежанците, които ние се опитвахме да задържим в Афганистан, в момента отново започват да бягат”, заяви Паси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови