ПФ изненада ГЕРБ с позицията си спрямо Исмаилов

ОFFNews 21 ноември 2014 в 22:09 6381 1

Румяна Бъчварова.
Румяна Бъчварова.

Патриотичният фронт изненада ГЕРБ с позицията си спрямо назначението на Орхан Исмаилов на поста зам.-министър на отбраната, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред БНТ.

„Бяхме се договорили, че кадровите назначения трябва да се правят според качествата на предложените кандидати и тяхното съответствие със заемания пост. Патриотичният фронт прие това изискване и в крайна сметка става въпрос за едни отношения между тях и Реформаторския блок”, допълни тя.

Според нея партиите в сегашното правителство все още се учат как да бъдат коалиция.

"Когато съставяхме правителството и постигнахме споразумение, нямахме никакви илюзии, че нещата ще тръгнат гладко, както при едно еднопартийно правителство или като при досегашните коалиционни правителства", смята Бъчварова.

Според нея новините на турски много дълго време са били използвани като политическо оръжие по недопустим начин от една или друга страна. Вицепремиерът е на мнение, че има "добри решения, които по никакъв начин не нарушават правата на турското малцинство". 

ГЕРБ ще разчитат на "тематични мнозиства" по различните основни теми, но има програмна декларация, която скоро време трябва да бъде разработена като програма с определени приоритети, всеки един от които би трябвало да бъде подкрепен от партиите, поддръжници на декларацията. В противен случай те ще престъпят думата си и ще нарушат споразумението.

Бъчварова смята, че търканията между партиите в коалицията ще доведат в крайна сметка до вземане на по-правилно решение, а не до разлом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови