Охранители, бивши депутати и роднини са сътрудници в парламента

OFFNews 15 април 2015 в 10:23 6413 5

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Депутатът от ДПС Делян Пеевски назначи шефът на охраната си за сътрудник.

За сътрудници на депутати, парламентарни групи и комисии са назначени бивши депутати, охранители и роднини.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е назначил за свой сътрудник шефа на перосналната му охрана, с която се движи в парламента - Георги Асенов Георгиев, съобщи "Дневник".

Вторият му сътрудник е Благой Любенов Сакарев. И Георгиев и Сакарев имат средно образование "Връзки с обществеността", сочи регистърът на сътрудниците в сайта на парламента.

Георги Георгиев подаде сигнала в прокуратурата, че срещу Делян Пеевски се готви покушение и по този сигнал бяха задържани трима души, които прекараха 72 часа в ареста. После прокуратурата призна разследването за грешка.

Сред сътрудниците на парламентарните групи и комисиите в Народното събрание има доста бивши депутати.

Димо Гяуров, бивш шеф на НРС и бивш син депутат е сътрудник на комисията по вътрешен ред и сигурност.

Сътрудници на парламентарната група на "Атака" са бившите депутати Павел Шопов, Деница Гаджева, Димитър Димов, Вецислав Лаков.

Сътрудници на парламентарната група на "БСП - лява България" са бившите депутати Спас Панчев, Минчо Минчев, Цветелин Кънчев. Бившата министърка на културата и бивш депутат от БСП Емилия Масларова е сътрудник на Кирчо Карагьозов. 

Бившият депутат от БСП Мартин Захариев съветва транспортната комисия.

За сътрудник към парламентарната комисия за наблюдение на Комисията за енергийно и водно регулиране е назначен Стефан Гамизов, представящ се за консултант и енергиен лобист.

Братът на бившия финансов министър от кабинета "Орешарски" и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов - Димитър Чобанов, е назначен за сътрудник в комисията по икономическа политика.

Председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов и председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков са сътрудници на здравната комисия.

Бившият зам.-кмет на транспорта на София Велизар Стоилов е сътрудника на транспортната комисия.

Румен Петков и Васил Калинов, които бяха няколко мандата депутати от БСП, сега са сътрудници на парламентарната група на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови