Отцепници от Бареков правят нова партия

Ивайло Анев 07 май 2015 в 14:22 4982 3

Светлин Танчев

Бившите съпартийци на Николай Бареков Светлин Танчев, Георги Ковачев и Борислав Иглев обявиха, че ще сформират партия.

Те подчертаха, че се разграничават от групата БДЦ на Христо Ковачки и че са регистрирали гражданско сдружение "Бъдеще и развитие за България".

Тримата депутати обаче бяха категорични, че въпреки това ще останат част от парламентарната група на БДЦ. 

Като мотив за създаването на новото движение Танчев посочи, че е минал през няколко партии и никъде не е срещнал разбирането и работата, която очаква. 

"Десните правят леви реформи, левите - десни", подчерта той. "Не виждам ясни стратегии в различните сфери и всичко е едни празни приказки, без никаква конкретика", коментира още Танчев.

По думите на Танчев днес новото движение няма да бъде нито крайно ляво, нито крайно дясно, а щяло да акцентира върху нуждите на хората.

Той обяви и амбицията движението да прерасне в партия и да го надживее. В момента Танчев и колегите му работели по структурите и търсели съмишленици. 

По време на 42-то Народно събрание Светлин Танчев напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим. Няколко дни след това лидерът на ББЦ Николай Бареков заяви, че той ще бъде представител на партията му в парламента.

След като депутатите от парламентарната група БДЦ подкрепиха национализацията на пенсиите и промените в Закона за МВР, Бареков обяви, че оттегля подкрепата си от групата, а неговите депутати имат възможност да решат дали да останат в партията му или да я напуснат. 

Така последователно партията му напуснаха всички депутати с изключение на един - Мартин Иванов. Въпреки това те останаха част от парламентарната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!