Орешарски не изключва българско вето на санкциите срещу Русия

OFFNews 21 март 2014 в 18:59 6853 48

премиерът Пламен Орешарски

Премиерът Орешарски не изключва изцяло възможността България да наложи вето на тежки икономически санкции срещу Русия. В отговор на въпрос на руски медии дали е възможно България да наложи вето на тежки санкции срещу Русия в областта на икономиката, премиерът заяви, че на този свят всичко е възможно, съобщава БТА.

„ЕС се съгласи да разшири списъка на лицата, спрямо които се въвеждат насочени мерки за забрана на пътувания и замразяване на авоари. Отменена е срещата на върха ЕС-Русия и се препоръчва на страните-членски да се въздържат от срещи на високо равнище с Русия“, каза премиерът Орешарски.

Министър-председателят е акцентирал "върху необходимостта да има оценка на въздействието на каквито и да е санкции"

„Предварителен разчет вече сме предоставили в работен порядък на ЕК. Продължаваме работата по изготвянето на цялостен разчет с различни варианти в зависимост от обхвата на санкциите и ефекта върху страната ни. Запазваме надеждата, че украинската криза ще се реши на масата на преговорите, защото санкциите, както в много други случаи, гледайки в исторически план, не носят ползи на никой. Трябва да се намери добро решение на кризата за всички страни“, подчерта Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!