“Нова България“: Браншовите организации трябва да избират зам.-министрите

OFFNews 01 октомври 2014 в 15:02 1278 0

Лидерът на "Нова България" Ивайло Симеонов

Заместник- министрите да се избират от браншовите организации, предлагат от партия „Нова България“.

Председателят на партията Ивайло Симеонов е на мнение, че тази мярка ще прекрати лобизма и корупцията по висшите етажи на властта. 

„Крайно време е да прекратим корупцията, която е обхванала висшите етажи на властта и да дадем възможност на страната ни да се развива, а хората в нея да се чувстват защитени. Крайно време е да се сложи край на размитата отговорност.“, каза още той.

От "Нова България" смятат, че тази идея ще подпомогне прозрачността и ефективността на управлението, като по този начин избраните заместници ще носят пряка отговорност пред целия бранш.

Партията на Симеонов смята още, че ако зам.-министрите са избрани от бранша, те биха защитавали интересите на целия сектор, а не пред няколко привилегировани фирми.

"От друга страна, представителите на браншовите организации най-добре познават експертите в сферата. Така те ще могат да предложат и изберат най-подходящия от тях", посочват от партията.

Според „Нова България“ огромна крачка към премахването на лобизма ще бъде и въвеждането на електронното управление и пълното дигитализиране на процеса по обществените поръчки.

„Това ще осигури прозрачност, която може да върне доверието в държавното управление“, казват още от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови