Николай Цонев: Дялове от КТБ са разпределени в гаража на Борисов в Банкя

OFFNews 04 май 2015 в 19:25 11908 24

Снимка БГНЕС

Основна тема на разговора в гаража на премиера в Банкя между Бойко Борисов и банкера в странство Цветан Василев е била разпределението на дялове от КТБ. Там се е решила съдбата на банката, обяви пред БНТ бившият военен министър в правителството на Тройната коалиция Николай Цонев.

В края на март Борисов сам съобщи пред медиите за срещата в гаража. Според премиера Василев му се извинил за неудобствата, които му е причинил през последната година.

Според председателя на партия "Нова алтернатива" градски легенди разказват, че министър-председателят е скрит собственик на КТБ. Цонев обаче не даде нито едно конкретно доказателство, което подкрепя твърдението за скрита собственост на Борисов в банката.

"Истината за фалита се крие заради банковата тайна, но основен виновник за кризата си остава изпълнителната власт", категоричен е Цонев.

Преди десет месеца лидерът на "Нова алтернатива" пуснал сигнал до прокуратурата за разграбването на КТБ. Той твърди, че още през 2012 година има друг сигнал на неизвестно лице до ГДБОП за предстояща криза в кредитната институция, но след проверка на МВР под ръководството на Станимир Флоров прокурорът Първанов прекратява разследването с мотивите, че няма нищо нередно. 

"Държавата е имала възможности да регулира процеса, но остави нещата да се развият по този начин", продължи темата за КТБ Цонев.

Партийният лидер призова банкера в странство Цветан Василев да наруши мълчанието и да разкаже всичко.

"Ако каже истината, ще започне началото на края на задкулисието", категоричен е Цонев.

Гнилата ябълка в съдебната система се крие в прокуратурата. Тя се нуждае от пълна реформа, посочи председателят на "Нова алтернатива".

За финал ексвоенният министър успокои журналистите от ТВ7, че утре ще си получат заплатите, а ако това се случи, щял да се реши и проблемът с изплащането на кредитите на медията.

„Аз съм общественик, срещам се с различни хора и по този начин научих за заплатите” - така обясни откъде знае това Николай Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!