Наказаха Байрактаров и Чуколов за екшъна в парламента

Нели Чолашка 06 март 2015 в 09:35 6958 5

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Десислав Чуколов след скандала вчера.

Заради сблъсъка между депутати от "Атака" и Патриотичния фронт вчера в края на пленарното заседание, днес има наказани депутати.

По-строго е наказан Димитър Байрактаров от ПФ - няма да има право да се изказва (не е ясно за какъв период). Десислав Чуколов от "Атака" само е порицан.

Санкциите бяха определени от председателстващия тези дни пленарните заседания Димитър Главчев.

Вместо Байрактаров от трибуната се изказа Валентин Касабов от ПФ, който обвини депутатите от "Атака", че всеки път предизвикват депутатите от ПФ с обиди и крясъци.

"Тези сценки, тези ексцесии не водят до нищо добро освен уронване на авторитета на Народното събрание. Не мога да разбера обаче защо налагате наказание на г-н Байрактаров при положение, че той по никакъв начин не е предизвикал никого, освен да прочете част от писанията, които са били публикувани във вестник "Демокрация", обяви Касабов.

Той призова в бъдеще наказанията да са справедливи и "фашизоидните" прояви да бъдат наказвани с отстраняване от заседанието на тези, които ги предизвикват.

Причина за екшъна в пленарна зала вчера станаха промените в Закона за отбраната, внесени от Министерския съвет.

По време на дебатите на трибуната излезе депутатът от ПФ Димитър Байрактаров и започна да цитира статия на лидерът на "Атака" Волен Сидеров от вестник "Демокрация", на който Сидеров е бил главен редактор.

Статията, която прочете Байрактаров от 1991 година е със заглавие "Да освободим Альоша от наряд". В нея той критикува Русия и защитава политиката на САЩ. Патриотът не пропусна да цитира думите на Сидеров: "А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали".

Това предизвика гнева на атакистите и Десислав Чуколов замери Байрактаров с купчина листи, а негови колеги наобиколиха парламентарната трибуна.

В крайна сметка заседанието беше прекратено няколко минути по-рано, а председателстващият не успя да прочете кои министри ще участват днес в парламентарния контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови