НФСБ няма да подкрепя кабинета, ако Исмаилов остане заместник-министър

Георги Савчев 02 декември 2014 в 23:55 6838 6

Снимка Сергей Антонов

Валери Симеонов.

При НФСБ нещата са малко предрешени вече - за прекъсване на подкрепата за кабинета, ако заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и областният управител на София-град Веселин Пенев не се оттеглят. Това съобщи пред OFFNews.bg късно във вторник съпредседателят на партията Валери Симеонов.

Обикалям областните съвещания на НФСБ, събират се по 60-70 човека, вече обиколих 26 области. Преобладава позицията за прекъсване на подкрепата, ако Исмаилов и Пенев не се оттеглят, каза Симеонов.

Тази вечер консултативният съвет на 14-те формации от Патриотичния фронт е обсъдил дали да оттеглят подкрепата си за правителството заради несъгласие с двете назначения в изпълнителната власт.

Имаше крайни позиции в двете посоки - и за незабавно прекъсване на подкрепата, и за продължаване под условие. От НФСБ и ВМРО не заехме никаква позиция, за да могат останалите 12 партии да си кажат мнението. Взехме решението с гласуване, едната страна надделя, каза Валери Симеонов.

Той обаче отказа да съобщи коя от позициите е надделяла днес при гласуването на консултативния съвет, като уточни, че окончателното решение ще бъде взето от политическия съвет на коалицията "Патриотичен фронт".

Може и тази седмица да стане, надявам се до края на тази седмица, каза Симеонов по повод окончателното решение на ПФ.

Преди това националните политически съвети на ВМРО и НФСБ също ще се произнесат дали ПФ да продължи да подкрепя правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови