НДСВ ще помагат на „Св. Александър Невски” да получи акт за собственост

OFFNews 19 септември 2014 в 16:22 3109 1

Мълвина Господинова и епископ Тихон по време на срещата

НДСВ има готовност да осигури съдействие от експерти, които да помогнат на ръководството на храм-паметника „Св. Александър Невски” да реши проблемите с издаването на акт за собственост на катедралата.

Това стана ясно по време на среща между кандидат-депутата на НДСВ в 24 МИР Мълвина Господинова с председателя на църковното настоятелство на храма епископ Тихон.

Според симпатизанти на партията катедралата е в тежко състояние и именно това е била причината за срещата между Господинова и епископа. 

Тихон е обяснил, че заради липсата на акт за собственост няма как „Св. Александър Невски” да кандидатства за субсидии от европейските фондове. Това е и причината поддръжката на храм-паметника да е по-трудна.

Епископът изтъкнал изключителната роля на Църквата за изграждането на българската държавност и необходимостта от адекватно и своевременно съдействие на държавната власт към проблемите на църквата.

Господинова, от своя страна, не пропусна да припомни традиционно топлите отношения между НДСВ и Българската православна църква.

По време на разговора епископ Тихон изрази и мнението си, че задружните усилия на обществените организации – политически и неправителствени, в решаването на общонационални въпроси, имат голямо значение.

"Такъв е и казусът с храмът-паметника, символ не само на столицата, но и на цяла България", допълнил Тихон.

По време на срещата кандидат-депутатката каза още, че от НДСВ са готови да инициират и обществени прояви в помощ на „Св. Александър Невски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови